Direct naar paginainhoud

Aanbod jeugd en gezin

Op deze pagina krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers dat vrij toegankelijk is. Voor dit aanbod is geen beschikking nodig. Het kan preventief, aanvullend of als alternatief voor jeugdhulp worden ingezet. Via de thema’s hieronder kun je zoeken naar aanbod. Hiermee kun je jeugdigen en ouders/verzorgers gerichter informeren en/of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Materiële ondersteuning bij financiële problemen

Het Fonds verleent materiële hulp aan inwoners van Almere die in een financiële noodsituatie verkeren die ze niet zelf kunnen oplossen en niet in aanmerking komen voor reguliere voorzieningen. Daarnaast geldt een inkomensgrens. Het inkomen betreft maximaal 120% van de geldende bijstandsnorm. 

Het Fonds doet uitdrukkelijk niet aan schuldsanering. Bijdragen zijn mogelijk voor de aanschaf van goederen:
• Kleding;
• Huishoudelijke apparatuur zoals koelkast of wasmachine;
• Matras of bed; 
• Noodzakelijk huisraad;
• Zaken zoals een fiets of een computer

De hulpverlener van degene die hulp nodig heeft, dus niet de cliënt zelf, kan een verzoek bij het Fonds indienen. Uitzondering hierop is dat er tijdens de spreekuren van de adviseur rechtstreeks aanvragen tijdens de spreekuren in de Nieuwe Bibliotheek en bij Stichting Wensjes gedaan kunnen worden. Als de aanvraag door het bestuur van het Fonds goedgekeurd is, wordt het benodigde ter beschikking gesteld. Richtbedrag daarbij is € 450,- gemiddeld.

Contact informatie

Telefoon:
06 13482486
E-mail:
info@bijzonderenodenalmere.nl

Samenwerking GGD Flevoland en gemeente Almere

De informatie over organisaties en hun aanbod is afkomstig uit de Sociale Kaart Flevoland. GGD Flevoland neemt jaarlijks contact op met alle aanbieders om de gegevens te controleren.

Merk je dat er aanbod ontbreekt? Geef dit dan door via socialekaart@ggdflevoland.nl of (als het gaat om aanbod van je eigen organisatie) via de link ‘Informatie aanpassen’ op de Sociale Kaart Flevoland.

Illustratie Almere skyline