Direct naar paginainhoud

Aanbod jeugd en gezin

Op deze pagina krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers dat vrij toegankelijk is. Voor dit aanbod is geen beschikking nodig. Het kan preventief, aanvullend of als alternatief voor jeugdhulp worden ingezet. Via de thema’s hieronder kun je zoeken naar aanbod. Hiermee kun je jeugdigen en ouders/verzorgers gerichter informeren en/of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Interventie Moti-4

Vier individuele bijeenkomsten van één uur gedurende een periode van één maand voor jongeren (14-24 jaar) die beginnend problematisch bezig zijn met middelengebruik, gokken of gamen. Ook die jongeren die al verslaafd zijn komen in aanmerking. Daarbij zijn deze jongeren (nog) niet gemotiveerd voor hulpverlening of is hun problematiek te licht voor hulpverlening (bij beginnend problematisch gedrag).  Tijdens het traject kunnen deze jongeren gemotiveerd worden tot behandeling of andere hulpverlening. De bijeenkomsten worden uitgevoerd door een medewerker van de verslavingspreventie.

Gesprekken

  • gesprek 1: gericht op vertrouwen en inventarisatie;
  • gesprek 2: gericht op kennis en inzicht;
  • gesprek 3: gericht op het versterken van de jongere;
  • gesprek 4: gericht op versterken en afronden. 

Wanneer verwijzen noodzakelijk is, kan het traject ingekort worden. De effectief gebleken elementen in de gesprekken blijken op dezelfde manier toepasbaar op iedereen ongeacht of het om drugs/alcohol, gokken of gamen gaat.

Locatie
Iedere gewenste locatie is in overleg mogelijk.

 

Voor wie?

Jongeren (14-24 jaar) met beginnend problematisch gedrag.

Bezoekadres:

Keulenstraat 3
7418ET Deventer

Contact informatie

Telefoon:
088 3822887
E-mail:
vragen@tactus.nl

Samenwerking GGD Flevoland en gemeente Almere

De informatie over organisaties en hun aanbod is afkomstig uit de Sociale Kaart Flevoland. GGD Flevoland neemt jaarlijks contact op met alle aanbieders om de gegevens te controleren.

Merk je dat er aanbod ontbreekt? Geef dit dan door via socialekaart@ggdflevoland.nl of (als het gaat om aanbod van je eigen organisatie) via de link ‘Informatie aanpassen’ op de Sociale Kaart Flevoland.

Illustratie Almere skyline