Direct naar paginainhoud

Aanbod jeugd en gezin

Op deze pagina krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers dat vrij toegankelijk is. Voor dit aanbod is geen beschikking nodig. Het kan preventief, aanvullend of als alternatief voor jeugdhulp worden ingezet. Via de thema’s hieronder kun je zoeken naar aanbod. Hiermee kun je jeugdigen en ouders/verzorgers gerichter informeren en/of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Aandacht voor jonge mantelzorgers

Een jongere tussen de 4 en 24 jaar die opgroeit in een gezin waar iemand langdurig extra zorg nodig heeft, is een jonge mantelzorger. Denk bijvoorbeeld aan: een broertje of zusje met  een verstandelijke beperking, een moeder met een psychiatrische aandoening, een vader met een handicap of een ongeneeslijke ziekte. Een jonge mantelzorger maakt zich vaak zorgen over de thuissituatie, moet vaak ‘meezorgen’ en krijgt zelf minder zorg en aandacht. Het Expertisecentrum Mantelzorg Almere heeft aandacht voor jonge zorgers. Wij willen dat zij zich evenwichtig kunnen ontwikkelen en stevig in hun schoenen staan. 

Aanbod

 • Maatjescontact
  Een keer per week samen met een maatje iets ondernemen, thuis of buitenshuis. Samen iets leuks doen zoals voetballen  en knutselen of samen aan een spreekbeurt werken. De wensen van de jonge zorger en het gezin vormen hierbij de basis. Doel van het maatjescontact is dat jonge zorgers zo gewoon mogelijk opgroeien.
 • Activiteiten
  Wisselende eenmalige activiteiten voor jonge zorgers van diverse leeftijden. De activiteiten hebben altijd een thema. Het doel van de activiteiten is dat de jonge zorgers, samen met anderen,  een fijne tijd hebben en even niet hoeven te zorgen.
 • Workshops en trainingen
  Tijdens de Me time trainingen en workshops worden de jonge zorgers uitgedaagd om hun zorgen te delen. Daarnaast krijgen zij handvatten om beter met hun situatie om te kunnen gaan. Voorbeelden: de Gelukskoffer training , de training over autisme en de ´Alles op zijn KOPP´training.
 • Persoonlijk contact
  Jonge zorgers en hun ouders kunnen altijd bij de consulenten terecht voor een persoonlijk gesprek. Een consulent biedt een luisterend oor en denkt waar nodig mee over passende oplossingen.

Voor wie?

Een jongere tussen de 4 en 30 jaar die opgroeit in een gezin waar iemand langdurig extra zorg nodig heeft.

Bezoekadres:

Wagenmakerbaan 43
1315BC ALMERE

Contact informatie

Telefoon:
036 5341404
E-mail:
jongemantelzorgers@vmca.nl

Samenwerking GGD Flevoland en gemeente Almere

De informatie over organisaties en hun aanbod is afkomstig uit de Sociale Kaart Flevoland. GGD Flevoland neemt jaarlijks contact op met alle aanbieders om de gegevens te controleren.

Merk je dat er aanbod ontbreekt? Geef dit dan door via socialekaart@ggdflevoland.nl of (als het gaat om aanbod van je eigen organisatie) via de link ‘Informatie aanpassen’ op de Sociale Kaart Flevoland.

Illustratie Almere skyline