Direct naar paginainhoud

Aanbod jeugd en gezin

Op deze pagina krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers dat vrij toegankelijk is. Voor dit aanbod is geen beschikking nodig. Het kan preventief, aanvullend of als alternatief voor jeugdhulp worden ingezet. Via de thema’s hieronder kun je zoeken naar aanbod. Hiermee kun je jeugdigen en ouders/verzorgers gerichter informeren en/of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Opstapje (taal- en opvoedingsondersteuning)

Opstapje bestaat uit Opstapje Baby 6-12 maanden, Opstapje 1-2 jaar en Opstapje voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

De ontwikkeling van je kind gaat snel. De eerste jaren zijn daarom heel belangrijk. Dag en nacht help je jouw kind groter te groeien. Je doet dat zo goed mogelijk, maar soms zou je wat hulp kunnen gebruiken. 

 

Opstapje Baby

Baby's beginnen met het maken van geluidjes als onderdeel van hun taalontwikkeling. Als je reageert op deze geluidjes, leert de baby dat het aandacht kan krijgen. Bij Opstapje Baby begeleiden we je in hoe je kunt reageren door te praten, zingen en spelletjes te doen om de taalontwikkeling van je kind te stimuleren. Bijvoorbeeld samen plaatjes kijken en benoemen, wat kan helpen bij de latere leesontwikkeling.

 

Opstapje 1-2 jaar

Dreumesen zeggen vaak hun eerste woordjes als ze 1 jaar oud zijn. Belangrijk is nu om je kind te laten zien hoe leuk communiceren kan zijn. Dit doen we samen met jou door spelletjes, voorlees-/ prentenboeken en speelgoed aan te bieden. Gekke gezichten trekken, lachen, naar elkaar kijken en luisteren, aanmoedigen om jou na te doen, verstoppertje spelen en samen boeken lezen wordt steeds leuker.  Zo help je jouw kind zich steeds verder te ontwikkelen.

 

Opstapje 2-4 jaar

Peuters praten meer, ze maken langere zinnen en stellen veel vragen. Ook maken ze nog veel fouten, maar leren ze van jouw goede voorbeeld. Vanaf 3 jaar kunnen ze gesprekjes voeren en stellen vaker 'waarom'-vragen. Met rollenspellen, verhaaltjes voorlezen waar ze gek op zijn en uitdagende (digitale) spelletjes helpen we je bij het verder stimuleren van de ontwikkeling van je peuter.

Bezoekadres:

Haagbeukweg 153
1318MA Almere

Contact informatie

Telefoon:
036 5278500
E-mail:
slt@deschoor.nl

Samenwerking GGD Flevoland en gemeente Almere

De informatie over organisaties en hun aanbod is afkomstig uit de Sociale Kaart Flevoland. GGD Flevoland neemt jaarlijks contact op met alle aanbieders om de gegevens te controleren.

Merk je dat er aanbod ontbreekt? Geef dit dan door via socialekaart@ggdflevoland.nl of (als het gaat om aanbod van je eigen organisatie) via de link ‘Informatie aanpassen’ op de Sociale Kaart Flevoland.

Illustratie Almere skyline