Direct naar paginainhoud

Aanbod jeugd en gezin

Op deze pagina krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers dat vrij toegankelijk is. Voor dit aanbod is geen beschikking nodig. Het kan preventief, aanvullend of als alternatief voor jeugdhulp worden ingezet. Via de thema’s hieronder kun je zoeken naar aanbod. Hiermee kun je jeugdigen en ouders/verzorgers gerichter informeren en/of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Opstap (ondersteuning kleuter)

Wekelijks ga je naar ouderbijeenkomsten op één van de deelnemende scholen of een buurtcentrum dichtbij. Tijdens de bijeenkomst krijg je weekboeken met speelideeën om samen met je kind te spelen. Je krijgt speel materiaal, voorleesboekjes en digitale prentenboeken voor je kind. En hulp en antwoorden op je vragen. Thuis oefen je zo'n 20 minuten per dag met je kind met de voorbeelden uit het boekje dat je mee naar huis mag nemen.

 

We behandelen ook thema’s over opvoeding met behulp van beeldmateriaal en spelkoffers. Als de bijeenkomst onder schooltijd is, blijft jouw kind gewoon in de groep. Hij/zij hoeft niet bij de Opstapbijeenkomst aanwezig te zijn.

 

Voor wie?

Opstap is voor gezinnen met kinderen van 4 tot 6 jaar, die extra hulp kunnen gebruiken om beter mee te komen op de basisschool.

 

Meer informatie of inschrijven
Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van de pedagogische medewerkers van het Team  Spelend Leren Thuis of met De Schoor, tel. 036-5278 500.

Inschrijven kan via www.deschoor.nl/inschrijven/spelendlerenthuis

Bezoekadres:

Haagbeukweg 153
1318MA Almere

Contact informatie

Telefoon:
036 5278555
E-mail:
slt@deschoor.nl

Samenwerking GGD Flevoland en gemeente Almere

De informatie over organisaties en hun aanbod is afkomstig uit de Sociale Kaart Flevoland. GGD Flevoland neemt jaarlijks contact op met alle aanbieders om de gegevens te controleren.

Merk je dat er aanbod ontbreekt? Geef dit dan door via socialekaart@ggdflevoland.nl of (als het gaat om aanbod van je eigen organisatie) via de link ‘Informatie aanpassen’ op de Sociale Kaart Flevoland.

Illustratie Almere skyline