Direct naar paginainhoud

Aanbod jeugd en gezin

Op deze pagina krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers dat vrij toegankelijk is. Voor dit aanbod is geen beschikking nodig. Het kan preventief, aanvullend of als alternatief voor jeugdhulp worden ingezet. Via de thema’s hieronder kun je zoeken naar aanbod. Hiermee kun je jeugdigen en ouders/verzorgers gerichter informeren en/of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Mini SamenSpel

Heb jij ook het gevoel dat je ogen en handen te kort komt nu jouw kind de dreumes leeftijd heeft bereikt?
Kun je opvoedtips gebruiken? Wil je ervaring opdoen hoe je je kind spelenderwijs kunt stimuleren in zijn of haar ontwikkeling samen met andere ouders?
Dan is deelname aan Mini SamenSpel iets voor jou en je kind!

 

Tijdens wekelijkse spelochtenden bieden we materialen en activiteiten aan, die goed aansluiten bij de leeftijd van jouw kind. Zo krijgt je kind de kans om te ontdekken en te leren. Langzamerhand leert het spelen met andere kinderen in aanwezigheid van jou. Je krijgt zo meer inzicht in de ontwikkeling van jouw kind en je oefent in het contact maken en het ondersteunen van jouw dreumes of peuter zodat jij een voorbeeld kan zijn voor jouw kind.

 

De ochtenden starten met het samen drinken van koffie/thee en dan is er tijd om met elkaar te praten over de ontwikkeling en de opvoeding. Vervolgens doen alle ouders samen met hun kind en de pedagogisch medewerker allerlei activiteiten zoals zingen, puzzelen, knutselen, lezen en bewegen.

Locatie
Verschillende peuterspeelzalen in Almere.

Voor wie?
Ouders met kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 3 jaar.

Bezoekadres:

Haagbeukweg 153
1318MA Almere

Contact informatie

Telefoon:
036 5278555
E-mail:
slt@deschoor.nl

Samenwerking GGD Flevoland en gemeente Almere

De informatie over organisaties en hun aanbod is afkomstig uit de Sociale Kaart Flevoland. GGD Flevoland neemt jaarlijks contact op met alle aanbieders om de gegevens te controleren.

Merk je dat er aanbod ontbreekt? Geef dit dan door via socialekaart@ggdflevoland.nl of (als het gaat om aanbod van je eigen organisatie) via de link ‘Informatie aanpassen’ op de Sociale Kaart Flevoland.

Illustratie Almere skyline