Direct naar paginainhoud

Aanbod jeugd en gezin

Op deze pagina krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers dat vrij toegankelijk is. Voor dit aanbod is geen beschikking nodig. Het kan preventief, aanvullend of als alternatief voor jeugdhulp worden ingezet. Via de thema’s hieronder kun je zoeken naar aanbod. Hiermee kun je jeugdigen en ouders/verzorgers gerichter informeren en/of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Opvoedadviseurs

Als ouder wil je dat het goed gaat met je kind. Je wilt je kind graag helpen bij het opgroeien en begeleiden op weg naar zelfstandigheid. Tijdens iedere leeftijdsfase verandert de rol van de ouder. Dat kan jou, de ouder/ opvoeder, onzeker maken. Waar doe je goed aan als je kind niet goed slaapt, als je je zorgen maakt over de ontwikkeling van je kind, als je gaat scheiden of ruzies met je puber wilt voorkomen? Onze opvoedadviseurs kunnen je hierbij helpen. Bij hen kun je al je vragen stellen over de opvoeding en begeleiding van je kind.

Voor wie is het spreekuur?

Ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0–19 jaar kunnen bij ons terecht. We kunnen een aantal gesprekken van een uur inplannen. Als dat niet voldoende is, dan zoekt de opvoedadviseur samen met jou naar een andere, passende begeleiding. 

Afspraak maken

Onze opvoedadviseurs houden opvoedspreekuur op diverse locaties van JGZ Almere door heel Almere. Voor het maken van een afspraak met een opvoedadviseur bij jou in de buurt kun je gebruikmaken van onderstaand contactformulier.

Aan het opvoedspreekuur zijn geen kosten verbonden.

Waar vind je de opvoedadviseurs in Almere?

Opvoedadviseurs houden opvoedspreekuur op diverse locaties van JGZ Almere. Je kunt ze gemakkelijk per e-mail bereiken. Je vindt de opvoedadviseur in jouw buurt via deze pagina's:

Bezoekadres:

Boomgaardweg 4
1326AC Almere

Contact informatie

Telefoon:
088 0029990
E-mail:
info@jgzalmere.nl

Samenwerking GGD Flevoland en gemeente Almere

De informatie over organisaties en hun aanbod is afkomstig uit de Sociale Kaart Flevoland. GGD Flevoland neemt jaarlijks contact op met alle aanbieders om de gegevens te controleren.

Merk je dat er aanbod ontbreekt? Geef dit dan door via socialekaart@ggdflevoland.nl of (als het gaat om aanbod van je eigen organisatie) via de link ‘Informatie aanpassen’ op de Sociale Kaart Flevoland.

Illustratie Almere skyline