Direct naar paginainhoud

Aanbod jeugd en gezin

Op deze pagina krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers dat vrij toegankelijk is. Voor dit aanbod is geen beschikking nodig. Het kan preventief, aanvullend of als alternatief voor jeugdhulp worden ingezet. Via de thema’s hieronder kun je zoeken naar aanbod. Hiermee kun je jeugdigen en ouders/verzorgers gerichter informeren en/of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Kameleonprogramma

Humanitas Almere ondersteunt kinderen, jongeren en hun ouders bij het omgaan met veranderingen en emoties die bij een scheiding horen.

Jongeren in de middelbare schoolleeftijd maken na de scheiding van hun ouders vaak een verwarrende periode mee. Twee verschillende huizen, veel zorgen, loyaliteitsconflicten, schoolprestaties die achterblijven en een zoektocht hoe je hier mee om kunt gaan. Vaak voel je je een kameleon die zich voortdurend moet aanpassen.

Dan helpt het om met andere jongeren met gescheiden ouders te delen hoe je je voelt en hoe je met de nieuwe situatie kunt leren omgaan. In zes bijeenkomsten breng je samen orde in de chaos die is ontstaan.

Voor wie?

Jongeren van 12-18 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn.

Bezoekadres:

Busplein 26
1315KV Almere

Contact informatie

Telefoon:
06 13101620
E-mail:
gezinenverlies.almere@humanitas.nl

Samenwerking GGD Flevoland en gemeente Almere

De informatie over organisaties en hun aanbod is afkomstig uit de Sociale Kaart Flevoland. GGD Flevoland neemt jaarlijks contact op met alle aanbieders om de gegevens te controleren.

Merk je dat er aanbod ontbreekt? Geef dit dan door via socialekaart@ggdflevoland.nl of (als het gaat om aanbod van je eigen organisatie) via de link ‘Informatie aanpassen’ op de Sociale Kaart Flevoland.

Illustratie Almere skyline