Direct naar paginainhoud

Aanbod jeugd en gezin

Op deze pagina krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers dat vrij toegankelijk is. Voor dit aanbod is geen beschikking nodig. Het kan preventief, aanvullend of als alternatief voor jeugdhulp worden ingezet. Via de thema’s hieronder kun je zoeken naar aanbod. Hiermee kun je jeugdigen en ouders/verzorgers gerichter informeren en/of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Dappere Dino-programma

Dappere Dino is een groepsprogramma voor kinderen in groep 3 & 4 van het basisonderwijs van wie de ouders gescheiden zijn, want een scheiding heeft veel invloed op het leven van een kind. Tijdens de scheiding, direct erna maar ook als de scheiding al lang(er) is geleden. In tien bijeenkomsten doorlopen ze samen met leeftijdsgenoten hun eigen proces. Ze leren omgaan met probleemsituaties en ontwikkelen meer zelfvertrouwen. Ouders worden nauw betrokken bij het Dappere Dino programma. Het programma wordt begeleid door deskundige coaches van Humanitas Gezin en Verlies Almere. 

Voor wie?

Kinderen van 6-8 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn.

Bezoekadres:

Busplein 26
1315KV Almere

Contact informatie

Telefoon:
06 13101620
E-mail:
s.untersalmberger@humanitas.nl

Samenwerking GGD Flevoland en gemeente Almere

De informatie over organisaties en hun aanbod is afkomstig uit de Sociale Kaart Flevoland. GGD Flevoland neemt jaarlijks contact op met alle aanbieders om de gegevens te controleren.

Merk je dat er aanbod ontbreekt? Geef dit dan door via socialekaart@ggdflevoland.nl of (als het gaat om aanbod van je eigen organisatie) via de link ‘Informatie aanpassen’ op de Sociale Kaart Flevoland.

Illustratie Almere skyline