Direct naar paginainhoud

Aanbod jeugd en gezin

Op deze pagina krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers dat vrij toegankelijk is. Voor dit aanbod is geen beschikking nodig. Het kan preventief, aanvullend of als alternatief voor jeugdhulp worden ingezet. Via de thema’s hieronder kun je zoeken naar aanbod. Hiermee kun je jeugdigen en ouders/verzorgers gerichter informeren en/of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Programma Overhoop

Als kinderen en jongeren te maken krijgen met een chronisch of ernstig ziek gezinslid verandert er veel in hun leven. Het haalt hun leven overhoop. Ze maken zich zorgen en nemen zorgtaken op zich. Vaak komen ze tijd en aandacht tekort omdat het zieke gezinslid veel aandacht vraagt. Gevoelens en gedachten komen bij hen op die ze niet eerder hadden. Overhoop helpt hen hiermee om te gaan.

Overhoop biedt kinderen in een klein groepje in 6 bijeenkomsten de mogelijkheid om op diverse (creatieve) manieren hun ervaringen, gevoelens en gedachten te herkennen en te uiten. De bijeenkomsten staan onder leiding van deskundige coaches. Deelname is gratis.

Voor wie?

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar waarvan een gezinslid lichamelijk ziek is. Dit kan een broer of zus maar ook een ouder zijn.

Bezoekadres:

Busplein 26
1315KV Almere

Contact informatie

Telefoon:
06 35111480
E-mail:
s.koning@humanitas.nl

Samenwerking GGD Flevoland en gemeente Almere

De informatie over organisaties en hun aanbod is afkomstig uit de Sociale Kaart Flevoland. GGD Flevoland neemt jaarlijks contact op met alle aanbieders om de gegevens te controleren.

Merk je dat er aanbod ontbreekt? Geef dit dan door via socialekaart@ggdflevoland.nl of (als het gaat om aanbod van je eigen organisatie) via de link ‘Informatie aanpassen’ op de Sociale Kaart Flevoland.

Illustratie Almere skyline