Direct naar paginainhoud

Aanbod jeugd en gezin

Op deze pagina krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers dat vrij toegankelijk is. Voor dit aanbod is geen beschikking nodig. Het kan preventief, aanvullend of als alternatief voor jeugdhulp worden ingezet. Via de thema’s hieronder kun je zoeken naar aanbod. Hiermee kun je jeugdigen en ouders/verzorgers gerichter informeren en/of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Brede Scholen Almere

Een brede school is een school die meer dan alleen onderwijs verzorgt. De school kiest voor een bredere maatschappelijke functie. Dat doet ze samen met andere partijen die zich bezighouden met opgroeiende kinderen. Zo kunnen ze de ontwikkelingskansen van kinderen vergroten en verrijken. Elke school is uniek. Dé brede school bestaat niet.
In Almere bestaan er 13 brede scholen: samenwerkingsverbanden waar naast onderwijs een aanbod is op het gebied van zorg, cultuur, sport en andere vrijetijdsbesteding.

Vanuit De Schoor zetten wij onze expertise in op verschillende onderdelen. We:

  • denken mee over de invulling van de brede scholen in Almere
  • leveren activiteitencoördinatoren
  • organiseren verschillende activiteiten na schooltijd en in vakanties
  • bieden op sommige scholen dagarrangementen aan.

Deelnemende scholen

Almere Haven:

Almere Buiten:

Almere Stad Oost:

Almere Stad West:

Almere Poort:

Bezoekadres:

Haagbeukweg 153
1318MA Almere

Contact informatie

Telefoon:
036 5278500
E-mail:
info@deschoor.nl

Samenwerking GGD Flevoland en gemeente Almere

De informatie over organisaties en hun aanbod is afkomstig uit de Sociale Kaart Flevoland. GGD Flevoland neemt jaarlijks contact op met alle aanbieders om de gegevens te controleren.

Merk je dat er aanbod ontbreekt? Geef dit dan door via socialekaart@ggdflevoland.nl of (als het gaat om aanbod van je eigen organisatie) via de link ‘Informatie aanpassen’ op de Sociale Kaart Flevoland.

Illustratie Almere skyline