Direct naar paginainhoud

Aanbod jeugd en gezin

Op deze pagina krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers dat vrij toegankelijk is. Voor dit aanbod is geen beschikking nodig. Het kan preventief, aanvullend of als alternatief voor jeugdhulp worden ingezet. Via de thema’s hieronder kun je zoeken naar aanbod. Hiermee kun je jeugdigen en ouders/verzorgers gerichter informeren en/of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Spreekuur keuzehulp bij onbedoelde zwangerschap - Almere

Overweeg je een zwangerschapsafbreking of wil je daarover praten, dan kun je terecht op het spreekuur keuzehulp bij onbedoelde zwangerschap van het Centrum Seksuele Gezondheid.

In samenwerking met het Flevoziekenhuis wordt bij GGD Flevoland in Almere het spreekuur keuzehulp bij onbedoelde zwangerschap gehouden. Vrouwen kunnen hier terecht met vragen over abortus of ongewenste zwangerschap. Ook krijgen de vrouwen voorlichting over anticonceptie en veilig vrijen. 

De GGD voert zelf de abortus niet uit, maar coördineert de spreekuren en stelt hiervoor ruimte beschikbaar. Er wordt wekelijks spreekuur gehouden door een arts/gynaecoloog en een doktersassistente, beiden verbonden aan het Flevoziekenhuis. Indien er een abortus plaatsvindt, kan dat gebeuren met behulp van medicijnen thuis, in het Flevoziekenhuis of in een abortuskliniek in de regio.

Voor wie?

Vrouwen die onbedoeld zwanger zijn.

Meer informatie

Bezoekadres:

Boomgaardweg 4
1326AC Almere

Contact informatie

Telefoon:
088 0029910
E-mail:
csg@ggdflevoland.nl

Samenwerking GGD Flevoland en gemeente Almere

De informatie over organisaties en hun aanbod is afkomstig uit de Sociale Kaart Flevoland. GGD Flevoland neemt jaarlijks contact op met alle aanbieders om de gegevens te controleren.

Merk je dat er aanbod ontbreekt? Geef dit dan door via socialekaart@ggdflevoland.nl of (als het gaat om aanbod van je eigen organisatie) via de link ‘Informatie aanpassen’ op de Sociale Kaart Flevoland.

Illustratie Almere skyline