Direct naar paginainhoud

Aanbod jeugd en gezin

Op deze pagina krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers dat vrij toegankelijk is. Voor dit aanbod is geen beschikking nodig. Het kan preventief, aanvullend of als alternatief voor jeugdhulp worden ingezet. Via de thema’s hieronder kun je zoeken naar aanbod. Hiermee kun je jeugdigen en ouders/verzorgers gerichter informeren en/of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Matching Talents

Matching Talents is een project waarbij jongeren van 13-27 worden gekoppeld aan een vrijwillige coach. Kun jij wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken en wil je samen met een coach werken aan het organiseren van je leven, schoolwerk en daarbuiten? Samen werk je naar een doel of oplossing voor jouw vraag. Er zijn ook coaches beschikbaar voor LHBTIQ+ jongeren. Scholen en zorginstellingen in Almere kunnen gebruik maken van groepstrainingen. 

Trainingsaanbod

  • Gestructureerd en Planmatig werken (plannen)
  • Vaardigheden voor een succesvol leven (Hoe vraag ik hulp?)
  • Hoe hoort het? (sociale omgang)
  • Lekker in je vel (zelfvertrouwen)

De trainingen worden gegeven door vrijwillige trainers en bestaan uit 2 bijeenkomsten met een maximum aantal van 25 deelnemers en een minimaal aantal van 10 deelnemers.

Voor wie?

Jongeren van 13-27 jaar die uit dreigen te vallen op school.

Bezoekadres:

Wagenmakerbaan 43
1315BC ALMERE

Contact informatie

Telefoon:
06 81453067
E-mail:
s.janssen@vmca.nl

Samenwerking GGD Flevoland en gemeente Almere

De informatie over organisaties en hun aanbod is afkomstig uit de Sociale Kaart Flevoland. GGD Flevoland neemt jaarlijks contact op met alle aanbieders om de gegevens te controleren.

Merk je dat er aanbod ontbreekt? Geef dit dan door via socialekaart@ggdflevoland.nl of (als het gaat om aanbod van je eigen organisatie) via de link ‘Informatie aanpassen’ op de Sociale Kaart Flevoland.

Illustratie Almere skyline