Stop Ouderenmishandeling in Flevoland

Doe mee aan interactief trainingsprogramma voor professionals en vrijwilligers die veel met ouderen werken.

Ouderenmishandeling is een ernstig probleem dat meer aandacht verdient. Wist je dat naar schatting 1 op de 20 thuiswonende ouderen (vanaf 65 jaar) hiermee te maken heeft? In Flevoland bundelen Zorggroep Oude en Nieuwe Land (SHG.nu), GGD Flevoland, Blijf Groep en Veilig Thuis hun krachten om dit aan te pakken. 
We hebben een interactief trainingsprogramma ontwikkeld voor professionals en vrijwilligers die veel met ouderen werken. Dit programma helpt bij het herkennen en aanpakken van ouderenmishandeling.

Aanbod

Onze verdiepende modules ouderenmishandeling bieden praktische tools en handvatten voor een effectieve aanpak. Ze zijn speciaal ontworpen voor professionals in de gezondheidszorg, maatschappelijke ondersteuning en vrijwilligers die met ouderen werken. De modules duren 2 tot 2,5 uur en er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen per sessie. We combineren plenaire sessies met interactieve groepsdiscussies om zo effectief mogelijk te leren.

Gratis training

Goed nieuws: de eerste module is gratis, dankzij subsidie van de gemeenten in de regio Sociaal Domein Flevoland. Een aandachtsfunctionaris ouderenmishandeling binnen jouw organisatie is een vereiste voor deelname. Deze persoon speelt een cruciale rol bij het signaleren en aanpakken van ouderenmishandeling. Samen maken we een verschil!

Sluit je aan bij ons initiatief om ouderenmishandeling in Flevoland te stoppen. Meld je aan voor onze modules en word onderdeel van de oplossing.
Aanmelden? E-mail naar a.spin@zorggroep-onl.nl.

Omschrijving van modules

  1. Leer ouderenmishandeling signaleren
  2. Ontdek de stappen van de meldcode en de rol van Veilig Thuis
  3. Verdiep je in het signaleren van ouderenmishandeling en ontdek je eigen dilemma's
  4. Leer concreet rapporteren door goede verslaglegging.
  5. Bereid je voor op gesprekken over ouderenmishandeling en verbeter je gesprekstechnieken
  6. Ontdek de rol van aandachtsfunctionarissen
  7. Leer grensoverschrijdend gedrag herkennen en handelen in de Leidraad Veilige Zorgrelatie
  8. Reflecteer op eigen handelen met ingebrachte casuïstiek in de intervisiecarrousel.